Kedves Marisz, örülök, hogy Tőled kóstolhattam és ezt a finom pitét választottam! Öröm volt nézni, hogy a férjuram milyen jóízűen falatozza. :)
Kedves Márti, neked meg köszönöm a lehetőséget és sok sikert kívánok az összefoglaló megírásához! :)
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 10 dkg barnacukor
- 2 dl natúr joghurt
- 12 dkg puha vaj
- 1 kezeletlen citrom héja
- 1 tojás
+ kb. 20 dkg szeder
Elkészítés:
A szedret este kivettem a fagyasztóból és szűrőbe tettem, majd ott hagytam felhasználásig.
A tojást a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz. Tovább keverve, hozzáadjuk a puha vajat is amíg egynemű lesz a massza, majd a joghurtot. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a lereszelt citromhéjat, majd simára keverjük.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Rászórjuk a kiengedett és lecsepegtetett szedret, majd előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kicsit megmozgatjuk, és ha már nem remeg a közepe, akkor kivehetjük a sütőből.
Sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd levesszük a tortaforma karimáját és hagyjuk teljesen kihűlni.
(Ha piteformában készítjük, akkor azt kivajazzuk és lisztezzük, és csak ezután öntjük bele a joghurtos masszát a formába. Sülés után pedig ebbe hagyjuk kihűlni.)
Piszok jól néz ki, nagyon finomat blogkóstoltál! :-)
VálaszTörlésVéletlenül lemaradtam a blogkóstolónak ennek a fordulójáról, de nagyon tetszik, amit készítettél! Annyira guszta és szép lett!
VálaszTörlésKedves Okki! Örülök, hogy sikerült jól választani, amit legjobban a férjed jó étvágya is bizonyított. Szederrel még jobban mutat, mint szilvával. :)
VálaszTörlés