2015. június 22., hétfő

Aszalt sárgabarackos muffin



Tudom, hogy most, amikor finomabbnál finomabb friss gyümölcs áradat van, nem "illik" aszalt gyümölcsöt használni sütikbe, de ez a kevés sárgabarack már hetek óta tevődött egyik helyről a másikra. Nem volt finom, nagyon savanyú volt, s mivel semmit nem dobunk ki, muffin-ba végezte. :)

Hozzávalók:

- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 6 ek olaj
- 1,5 dl natúr joghurt
- 25 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 tk sütőpor
- 8 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz, valamint a cukor teljesen felolvad.
Tovább keverve hozzáadjuk az olajat is. Ezután váltakozva, több részletben hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet is. Végül 5 dkg-ot az apróra vágott aszalt sárgabarackból is beleforgatunk.

A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba. Ügyeljünk arra, hogy ne rakjuk tele a kapszlikat, csupán két-harmadáig.
A megmaradt apróra vágott aszalt gyümölcsöt rászórjuk a tészta tetejére, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Ezután kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk a formába, majd rácsra téve kihűtjük.

Porcukorral megszórva kínáljuk.


Recept forrása innen.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes ducik lettek! :-)) Eltűnt az aszalványból a savanyú íz a sütés hatására?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nagyon, de a süti édessége és a porcukor a tetején ellensúlyozta a barack savanyú izét. Finom volt. :)

      Törlés
  2. Guszta lett! Én is mindent muffinba dobálok, amit más módon nem eszünk meg :)

    VálaszTörlés