Még mindig meggyes sütemény, de bármilyen idény gyümölccsel kipróbálható. :)
Mostanában az ilyen egyszerű és gyorsan elkészíthető sütik a nyerők, egyrészt a nagy meleg miatt, másrészt pedig időhiány miatt. Sajnos egyre kevesebb idő jut a blogra is, pedig hiányzik írogatni a bejegyzéseket, és másoknál nézelődni, ötleteket meríteni, de munka miatt muszáj halogatni. Remélem a jövőben egy kicsit gyakrabban tudok jelentkezni új receptekkel! :)
Hozzávalók:
- 28 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 15 dkg (barna)cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 dkg kakaó
- 1 tk fahéj
- 7 dkg vaj
- 3,2 dl joghurt (1,5 dl natúr joghurt + 1,7 dl görög joghurt)
+ 35 dkg kimagozott meggy
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, sót, fahéjat és kakaót egy tálba szórjuk és elvegyítjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz.
Tovább keverve hozzáadjuk a megolvasztott, de kihűtött vajat is, majd felváltva, több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a joghurtot, és egyneművé keverjük.
Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk. Tetejére rászórjuk a meggyet.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
De finom lehet, szeretem a meggyes sütiket!
VálaszTörlésSajnálom, hogy kevesebb az időd, azért majd próbálj szakítani a jövőben is egy kis időt a nézelődésre, no meg persze az új receptjeidre :-)
Köszönöm Katalin! :) Igyekszem, csak néha úgy repül az idő, hogy észre sem veszem, s máris eltelt még egy hét.
TörlésNagyon jól néz ki ez a süti!
VálaszTörlésNagyon is ismerős a munka miatti időhiány, én is panaszkodtam miatta eleget... De hát az első a munka, a sütés meg a blogírás az a szórakozás! :-)
Igen Gerdi, igazad van. :) Néha elég nehéz időt szakítani a blogírásra, pedig hiányzik ..... csak vannak fontosabb dolgok.
Törlés