2015. augusztus 25., kedd

Rahátos piskóta



Volt még egy kevés rahátom, s hogy ne legyen mindig rahátos kalács vagy kifli, így most sütibe került. Ha nincs rahát kéznél, akkor nyugodtan helyettesíthető aszalványokkal vagy friss gyümölccsel, akár csokoládé darabkákkal. Nagyon könnyű elkészíteni, nincs hogy elrontsuk, és finom is. ;)

Hozzávalók:

- 6 tojás
- 1 csipet só
- 18 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 18 dkg liszt
- 25 dkg rahát
(- NEM kell sütőpor bele!)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéből a sóval együtt közepesen kemény habot verünk. Kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény habot nem kapunk.

A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk a habhoz és egyneművé keverjük. Végül (több részletben) óvatosan beleforgatjuk a lisztet, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.

Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és nagyon vékonyan kikenjük vajjal. A masszát belesimítjuk, majd a kisebb kockákra vágott rahátot a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.

Porcukorral enyhén megszórva tálaljuk.


Recept forrása innen.

1 megjegyzés:

  1. De jó, még nem jutott eszembe piskótába rahátot tenni!
    Én egyszer kifelejtettem a piskótából a sütőport, s szépen felnőtt, szinte szebb lett, mint sütőporral. Azóta néha kihagyom...

    VálaszTörlés