Hozzávalók:
- 6 tojás
- 1 csipet só
- 18 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 18 dkg liszt
- 25 dkg rahát
(- NEM kell sütőpor bele!)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a tojásfehérjéből a sóval együtt közepesen kemény habot verünk. Kanalanként hozzá adagoljuk a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény habot nem kapunk.
A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk a habhoz és egyneművé keverjük. Végül (több részletben) óvatosan beleforgatjuk a lisztet, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.
Egy 24x29 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral, és nagyon vékonyan kikenjük vajjal. A masszát belesimítjuk, majd a kisebb kockákra vágott rahátot a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Porcukorral enyhén megszórva tálaljuk.
Recept forrása innen.
De jó, még nem jutott eszembe piskótába rahátot tenni!
VálaszTörlésÉn egyszer kifelejtettem a piskótából a sütőport, s szépen felnőtt, szinte szebb lett, mint sütőporral. Azóta néha kihagyom...