Az alább megadott hozzávalókból 34 összeragasztott keksz lett.
A VKF! 76. fordulójára jelentkeznék is ezekkel a szép kis kekszekkel, minek témája a "Romantikus ételek", a házigazda pedig Eletem-etelei, a hasonló megnevezésű blog írója.
Hozzávalók a tésztához:
- 13 dkg liszt
- 1 csipet só
- 5 dkg porcukor
- 4 dkg étkezési keményítő
- 6 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 tojássárga
- 1 ek tej, de csak ha szükséges
Hozzávalók a krémhez:
- 6,5 dkg étcsokoládé
- 6,5 dkg habtejszín
- 2 tk akácméz
Elkészítés:
A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk.
A tészta száraz hozzávalóit egy mélyebb tálba mérjük és összekeverjük. Elmorzsoljuk a szoba-hőmérsékletű vajjal majd a tojássárgával és tejjel egyneművé dolgozzuk. Csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon, még az is meglehet, hogy nem lesz szükségünk rá. Ezután folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve a tésztát két részre vágjuk és lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.
Így járunk el a másik tésztadarabbal is.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kekszeket, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Amikor a széle már kezd barnulni, kivehetjük a sütőből.
A sütőből kivéve 2-3 percet hagyjuk hűlni a tepsibe, majd rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
A töltelékhez a tejszínt és mézet forrásig melegítjük, majd a darabokra tört csokit beletesszük, és egyneművé keverjük. Hagyjuk hűlni, amíg olyan pudingsűrűségű nem lesz, majd két-két kekszet összeragasztunk a krémmel.
A töltött kekszeket légmentesen záró dobozban tároljuk.
Finomak lehetnek, mert nagyon jól néznek ki!
VálaszTörlésEgyetértek azzal, amit írsz, s a Valentin napot mi sem szoktuk megtartani :-)
Szuper jó, bármelyik nap jöhet belőle az évben. :-)
VálaszTörlés