Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1/2 cs. szárított élesztő
- 1 tk só
- 1 tk őrölt köménymag
- 15 dkg vaj
- 2 dkg házi sertészsír
- 1 tojás
- kb. 2-3 ek tej
Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz
Tetejét megszórni:- egész mákszem, szezámmag, só
Elkészítés:
A lisztet, sót, őrölt köménymagot és szárított élesztőt egy tálba szórjuk. Elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd a tojással és tejjel összegyúrjuk. Cipócskát formálunk belőle, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és 15 percet pihentetjük.
Ezután kb. 3-4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Tetejét lekenjük a vízzel hígított tojássárgával, megszórjuk tetszés szerint magvakkal és kevés sóval, majd derelyevágóval kb. 1 cm széles és 10 cm hosszú rudakra vágjuk.
Mindegyik rudat a két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, egymástól egy kicsit távolabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése