Hozzávalók a tésztához:
- 4 dkg kókuszreszelék
- 22 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 4 tojássárga
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 12 dkg olvasztott és kihűtött vaj
- 2 dl tej
Hozzávalók a habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 15 dkg kristálycukor
- 8 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk, majd egy tálba elvegyítjük a liszttel, sóval és sütőporral.
A tojássárgát a cukrokkal habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Az olvasztott és kihűlt vajat is hozzáadva tovább habosítjuk.
Váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet, és egyneművé keverjük.
Sütőpapírral bélelt, 30x22 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
Előmelegíttet sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően lehet több vagy kevesebb.
A tojásfehérjéből a sóval közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.
Rásimítjuk a kisült sütemény tetejére, majd visszavesszük a sütőt 150 fokra és addig szárítjuk, amíg a hab teteje enyhén megbarnul és ha hozzáérünk a tetejéhez, akkor már nem ragad.
Kihűtjük, majd tetszés szerint szeleteljük.
Jól hangzik! Mennyire szàradós a tésztàja, sokáig friss marad?
VálaszTörlésÉn csak 3 nap után tudtam megkóstolni, mert nagyon megvoltam hűlve és nem éreztem az ízeket, de akkor is finom volt. Nem volt kiszáradva, teljesen élvezhető volt. :)
Törlés