2017. február 8., szerda

Kókuszhabos szelet



Ismét kókuszos süti, de nincs mit csinálni ha a férj kedvence a kókusz. Nagyon ízlett neki ez a kókuszhabos szelet is, csak úgy falta egyik szeletet a másik után. :)  Próbáljátok ki ti is, akár már most délután, hisz nagyon könnyen elkészíthető.

Hozzávalók a tésztához:

-  4 dkg kókuszreszelék
-  22 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 4 tojássárga
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 12 dkg olvasztott és kihűtött vaj
- 2 dl tej

Hozzávalók a habhoz:

- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 15 dkg kristálycukor
- 8 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk, majd egy tálba elvegyítjük a liszttel, sóval és sütőporral.

A tojássárgát a cukrokkal habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Az olvasztott és kihűlt vajat is hozzáadva tovább habosítjuk.
Váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet, és egyneművé keverjük.

Sütőpapírral bélelt, 30x22 cm nagyságú tepsibe simítjuk.

Előmelegíttet sütőben, kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően lehet több vagy kevesebb.

A tojásfehérjéből a sóval közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy nagyon kemény habot nem kapunk. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, ügyelve hogy a hab ne törjön össze.

Rásimítjuk a kisült sütemény tetejére, majd visszavesszük a sütőt 150 fokra és addig szárítjuk, amíg a hab teteje enyhén megbarnul és ha hozzáérünk a tetejéhez, akkor már nem ragad.

Kihűtjük, majd tetszés szerint szeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! Mennyire szàradós a tésztàja, sokáig friss marad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak 3 nap után tudtam megkóstolni, mert nagyon megvoltam hűlve és nem éreztem az ízeket, de akkor is finom volt. Nem volt kiszáradva, teljesen élvezhető volt. :)

      Törlés