A sütit Moha receptje alapján készítettem, köszönet érte.
Hozzávalók a kakaós tésztához:
- 18 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 2 tojás
- 1 dl tej
Hozzávalók a világos tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1,5 tk sütőpor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 3 tojás
- 1,5 dl tej
Elkészítés:
A kakaós tésztához, egy tálba elvegyítjük a lisztet a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
Egy másik edénybe a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk, majd váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és tejet, és egyneművé keverjük. Belesimítjuk egy 22 x 32 cm-es nagyságú tepsibe, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően lehet több vagy kevesebb. Végezzünk tűpróbát!
Hűlni hagyjuk.
Ha teljesen kihűlt, akkor 5 cm-es szív kiszúróval kiszaggatjuk a szíveket. Nem lesz szükségünk az egészre, de a maradékból készíthetünk piskótagolyót, vagy elfogyaszthatjuk csak önmagában.
A világos tészta száraz hozzávalóit egy tálba elvegyítjük. Egy másik edénybe a vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadva tovább habosítjuk, majd váltakozva hozzáadjuk a lisztes keveréket és tejet, és egyneművé keverjük.
Egy 30 x 12 cm-es doboz formát kibélelünk sütőpapírral vagy kikenünk vajjal és megszórunk liszttel, majd az aljára kenünk pár kanál világos masszát. Csak annyit, hogy vékonyan befödje a forma alját. Szorosan egymáshoz illesztve beleállítjuk a szíveket úgy, hogy a sor elején és végén ne érjenek a forma falához.
A világos masszát egyenletesen eloszlatjuk az üresen maradt részekben, kicsit az asztalhoz ütögetjük a formát, majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően lehet több vagy kevesebb. Végezzünk tűpróbát!
A formában hagyjuk kihűlni, majd tálaláskor tetejét megszórjuk porcukorral.
Hogy te milyen kreatív, és ügyes vagy! :)
VálaszTörlés