Hozzávalók:
- 20 dkg földimogyoró
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 10 dkg puha vaj
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg (ét)csokicsepp
Elkészítés:
A mogyorót finomra daráljuk, majd elkeverjük a fahéjjal és sütőporral. Hozzáadjuk az olvasztott és kihütőtt vajat, és összekeverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
Egy másik tálba a tojássárgát a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Több részletben hozzáadjuk a mogyorós keveréket, és összekeverjük, végül a csokicseppet is hozzáadjuk. Fellazítjuk 2 kanál tojáshabbal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a megmaradt tojásfehérje habot.
Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
A sütőből kivéve, 5 percig pihentetjük a formában, majd levesszük a torta forma karimáját és teljesen kihűtjük.
Ez valóban gyorsan elkészülhetett, és nagyon finom is lehetett :-)
VálaszTörlés...és az esti kakaó mellé is, én amellé kérném. 🙂
VálaszTörlés