Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csapott tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 20 dkg liszt
- 2 ek víz
+ 10 db. ropi
Hozzávalók a díszítéshez: - kb. 3 dkg étcsoki + dekor cukorgyöngy és cukorkonfetti
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sóval és fahéjjal elkevert lisztet, és kézzel összegyúrjuk annyi vízzel, hogy összeálljon a tészta.
A tésztát 10 vagy 20 egyenlő részre osztjuk, annak függvényében hogy, kisebb vagy nagyobb kekszeket szeretnénk. Seprű formára lapítjuk, majd a keskenyebb végénél beleszúrunk egy ropit.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd egy villa segítségével kialakítjuk a seprű szálait.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Amikor a széle már kezd barnulni, kivehetjük a sütőből.
A sütőből kivéve 2-3 percet hagyjuk hűlni a tepsibe, majd rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és a ropi felőli felső részt kenjük be csokival. Tegyük sütőpapírra, majd szórjuk meg apró cukorgyönggyel és/vagy cukorkonfettivel, és hagyjuk dermedni.
Nagyon aranyosak és ötletesek :-)
VálaszTörlésMicsoda kreativitás! Gyönyörűek! :)
VálaszTörlésNagyon kreatív vagy, Okki! Betyár jól néznek ki! :)
VálaszTörlés