Hozzávalók a tésztához:
- 37 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 80 ml tej
Hozzávalók a töltelékhez: - 3 evőkanál kemény szilvalekvár
Megszórni: - 1 ek porcukor
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba szórjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a sót, a mézeskalács fűszer-keveréket és a porcukrot, majd elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta.
Három egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk, majd egyenként folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
Ezután a tésztagombócokat egyenként kivesszük a hűtőből, majd lisztezett felületen 24 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. 12 körcikkre vágjuk, majd mindegyik cikkre kb. egy kiskanálnyi tölteléket kenünk. Szélesebb felüktől feltekerjük kifli alakúra, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Csodásak :-)
VálaszTörlésGyönyörűek! :)
VálaszTörlés