Ha még nincs meg a hétvégi süti, bátran ajánlom nektek is.
Hozzávalók a tésztához:
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 4 tojássárga
- 14 dkg cukor
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 2 dl tej
Hozzávalók a habhoz:
- 14 dkg cukor
Elkészítés:
A lisztet, sütőport, sót és kakaóport egy tálba mérjük, és elvegyítjük.
A tojássárgát a cukorral habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világosabb színű lesz, valamint a cukor teljesen felolvad. Tovább keverve hozzáadjuk a kisebb kockára felvágott szobahőmérsékletű vajat is.
Ekkor váltakozva, több részletben hozzáadjuk a tejet és a lisztes keveréket is, és egyneművé keverjük.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!
Közben a tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagolva hozzá a cukrot, addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény, fényes habot nem kapunk.
A sütőből kivett, még forró sütemény tetejét megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk/simítjuk a habot, és visszatesszük a kb. 120 fokos sütőben, és addig szárítjuk amíg a hab roppanóssá válik.
Én addig szoktam szárítani, amíg ha hozzáérünk a tetejéhez, már nem ragad.
Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Meggyőzően néz ki, szuper vagy!
VálaszTörlésHű, de finom lehetett! Mi is szeretjük a kakaós keverteket, de tk lisztet is szoktam beletenni és édesítős. Általában nem jó a tk liszt az édes sütikhez, de ha kakaós, akkor nekünk bejön.
VálaszTörlés