Elkezdtem kiüresíteni a fagyasztót, hogy mire újra megjelennek a friss idénygyümölcsök, legyen hely hova elraktározni őket majd a téli időszakra. Elsőként egy csomag kimagozott meggyet vettem ki, azzal a gondolattal, hogy majd készítek belőle egy gyors meggyes piskótát. Amíg olvadozott, jött az ötlet, hogy a tészta egy részében tegyek kakaót, és legyen inkább egy szép márványos meggyes sütemény. Az elkészítése roppant egyszerű, csak arra kell ügyeljünk, hogy amikor a kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára, és elkezdjük a márványos mintázatot kialakítani, csak óvatosan és ne keverjük túl sokáig, mert akkor teljesen elkeveredik, és nem lesz szép márványos. Mélyhűtött meggy helyett, nyugodtan lehet meggybefőttet is használni, vagy ha majd eljön az ideje, friss meggyel is finom lesz. :)
Hozzávalók:- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl natúr joghurt
- 0,5 dl tej + 2 ek
- 30 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
+ 20 dkg kimagozott meggy + 1 ek liszt
Elkészítés:
A massza 2/3 részét sütőpapírral bélelt, 24x29 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
A maradék masszához hozzáadjuk a kakaóport és a 2 evőkanál tejet, majd egyneművé keverjük. Egy kanál segítségével pöttyöket teszünk a kakaós masszából a világos tészta tetejére, majd egy kés vagy fogpiszkáló segítségével nyolcasokat írunk a masszában, kialakítva a márványos mintát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!
Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Nagyon jól néz ki, fincsi lehetett. A kakaó és a meggy jól illenek egymáshoz 😊. Én is a napokban sütöttem meggyel, de az befőtt volt. Nemsokára hozom majd....
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin! Valóban nagyon finom volt, ahogy te is írtad nagyon jó páros a meggy és kakaó. :)
TörlésNagyon szépek lettek.
VálaszTörlés