2014. február 6., csütörtök

Meggyes pite grízes tésztával




Még a nyáron volt nagy sláger ez a süti, Gabriella indította útjára, és nagyon sok blogon találkozhattunk vele. Ki barackkal, ki szilvával készítette, én most fagyasztott meggyet használtam hozzá, de szerintem bármilyen gyümölccsel nagyon finom. :)
Ha valami könnyű és finom süteményre vágyunk, ez a süti a tuti befutó! :)

Hozzávalók:

- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2,5 dl joghurt
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 cs vaníliacukor
- 7 dkg vaj

+ 25 dkg magozott meggy (nálam fagyasztott)

Elkészítés:


A sütőporral elkevert lisztet egy tálba keverjük össze a búzadarával.

A tojásokat a cukrokkal keverjük habosra, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Ezután kézi habverővel hozzákeverjük a joghurtot és a megolvasztott, de már kihűlt vajat. 35-40 percig állni hagyjuk.

A meggyet lecsepegtetjük. (Lehet fagyasztott meggyet vagy kompótot is használni, csak jól csepegtessük le. Akár más gyümölccsel is lehet készíteni.)

Egy 20x25 cm-es tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel, majd beleöntjük a tésztát. Tetejére rakosgatjuk a lecsepegtetett meggyeket, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Ha kihűlt, négyzet alakúra vágjuk és tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, olyan könnyűnek tűnik a tésztája, biztos jó lehet.

    VálaszTörlés