2012. június 12., kedd
Kókuszgolyó
Hozzávalók 25 darabhoz:
- 18 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg darált dió
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek házi barack lekvár
- 1,5 dl tej
- rumaroma
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejet is a rumaromával.
A lekvárt hozzáadjuk a száraz anyagokhoz, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól összetudjuk gyúrni.
Ha túl keménynek véljük, akkor még adunk hozzá egy kis tejet vagy lekvárt, ha pedig túl puhának, akkor darált kekszet teszünk még hozzá.
Miután az egészet összegyúrtuk, megvizezzük tenyerünket és diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle, amit kókuszreszelékbe hempergetünk.
Tálalásig hűtőbe tartjuk.
Címkék:
baracklekvár,
dió,
háztartási keksz,
kakaó,
kekszgolyó,
sütés nélküli desszert,
sütés nélküli édesség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jól néznek ki guszták! Szeretem én is az ilyen sütés nélküli finomságokat!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! Én is nagyon kedvelem az ilyen gyorsan és sütés nélkül elkészítendő édességeket. :)
Törlésha haza josztok ,megfogjuk csinalni,biztos nagyon finom
VálaszTörlés