2013. augusztus 8., csütörtök
Főtt kukorica
Nagyon szeretjük a főtt kukoricát, csak sajnos elég ritkán tudunk olyan igazi finom, zsenge kukoricacsöveket venni. A múlt hét végén a piacon járva, az egyik asztalnál igen nagy sor volt, kíváncsian oda mentem, és hát kukoricacsöveket árultak. Gondoltam, ha már ilyen sokan állnak sorba, csakis finom lehet a kukorica, így vettem én is pár csövet. És valóban nagyon zsenge és édes volt. :)
Hozzávalók:
- kukorica
- víz
- só
Elkészítés:
A kukoricacsövek leveleit leszedjük a vékony hajjal együtt.
Egy kukta (vagy nagyobb fazék) alját kibéleljük a levelek felével, majd erre ráhelyezzük a kukoricacsöveket. Ha egészben nem férnek bele, akkor törjük ketté, és úgy tegyük a levelekre.
Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje a csöveket, lefödjük és forrástól számítva kb. 35-40 percet főzzük.
A saját levében hagyjuk hűlni, majd szedjük ki és megsózva fogyasszuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De finom a főtt kukorica! Mi is imádjuk!
VálaszTörlésImádom:)
VálaszTörlésAz este főztem egy adagot, nagyon finom! Grillezve is:-)
VálaszTörlésMi is imádjuk, bár itt frisset ritkán lehet kapni, vákumcsomagolt előfözött van többnyire:) Nagy kedvencünk a vajas grillezett kukorica:)
VálaszTörlés