2013. augusztus 17., szombat

Kefires csirkemell, köménymagos sült krumplival


Nem rég volt alkalmunk megkóstolni a köménymagos sült krumplit egy ismerősünknél, és nagyon ízlett. Akkor már tudtam, hogy a legközelebbi adódó alkalommal el is fogom készíteni. Ez mellé pont passzolt a Juditkánál látott kefires csirke. A kettő eredményeképpen egy kiadós és finom ebédünk volt. :)

Hozzávalók a húshoz:

- 50 dkg csirkemell
- 2,5 dl kefir
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd feldaraboljuk kívánt nagyságúra.

A kefirbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és sóval, borssal ízesítjük.

Egy edénybe beletesszük a a csirkemellet, ráöntjük a fokhagymás kefírt és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a kefír a húsdarabokat. Az edényt lefődjük és hűtőbe tesszük pár órára, akár egész éjszakára.

Ezután egy hőálló tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a kefíres csirkemell darabokat.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon porhanyósra sütjük.

Hozzávalók a krumplihoz:

- kb. 1 kg kisebb krumpli
- olíva olaj
- köménymag
- só

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kettőbe vagy négybe.

Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ezt meglocsoljuk olivaolajjal. Bőven szórjuk meg köménymaggal és sóval.

A krumplikat vágott felületükkel lefelé borítsuk a köménymagos-sós felületre.

Előmelegített sütőbe téve megsütjük, pirítjuk.

7 megjegyzés:

  1. Hú, az a köménymagos sült krumpli nagyon megfogott:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik ez a köménymagos sült burgonya és biztos nagyon finom is.
    Örülök, hogy elkészítetted a kefíres csirkét, remélem ízlett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Juditka, nagyon ízlett a kefires csirke! :) Köszönjük! :)

      Törlés
  3. Mindkettő nagyon csábító! Sülve még nem készítettem köménymagosan krumplit, de főve igen. Nagyon fincsi vajjal, joghurttal, vöröshagymával:-) Sütve is kipróbálom majd.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptet, épp sül mindkettő. :)
    Kati

    VálaszTörlés
  5. Kedves Kati, üdvözöllek a blogon! :)
    Örülök, hogy elkészítetted és remélem, hogy ízlett is! :)

    VálaszTörlés