2013. augusztus 17., szombat
Kefires csirkemell, köménymagos sült krumplival
Nem rég volt alkalmunk megkóstolni a köménymagos sült krumplit egy ismerősünknél, és nagyon ízlett. Akkor már tudtam, hogy a legközelebbi adódó alkalommal el is fogom készíteni. Ez mellé pont passzolt a Juditkánál látott kefires csirke. A kettő eredményeképpen egy kiadós és finom ebédünk volt. :)
Hozzávalók a húshoz:
- 50 dkg csirkemell
- 2,5 dl kefir
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd feldaraboljuk kívánt nagyságúra.
A kefirbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és sóval, borssal ízesítjük.
Egy edénybe beletesszük a a csirkemellet, ráöntjük a fokhagymás kefírt és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a kefír a húsdarabokat. Az edényt lefődjük és hűtőbe tesszük pár órára, akár egész éjszakára.
Ezután egy hőálló tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a kefíres csirkemell darabokat.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon porhanyósra sütjük.
Hozzávalók a krumplihoz:
- kb. 1 kg kisebb krumpli
- olíva olaj
- köménymag
- só
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kettőbe vagy négybe.
Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ezt meglocsoljuk olivaolajjal. Bőven szórjuk meg köménymaggal és sóval.
A krumplikat vágott felületükkel lefelé borítsuk a köménymagos-sós felületre.
Előmelegített sütőbe téve megsütjük, pirítjuk.
Címkék:
csirkemell,
kefir,
köménymag,
krumpli,
sült csirkemell,
sült krumpli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hú, az a köménymagos sült krumpli nagyon megfogott:)
VálaszTörlésNagyon finom, próbáld csak ki! :)
TörlésNagyon jól hangzik ez a köménymagos sült burgonya és biztos nagyon finom is.
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted a kefíres csirkét, remélem ízlett:)
Igen Juditka, nagyon ízlett a kefires csirke! :) Köszönjük! :)
TörlésMindkettő nagyon csábító! Sülve még nem készítettem köménymagosan krumplit, de főve igen. Nagyon fincsi vajjal, joghurttal, vöröshagymával:-) Sütve is kipróbálom majd.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, épp sül mindkettő. :)
VálaszTörlésKati
Kedves Kati, üdvözöllek a blogon! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted és remélem, hogy ízlett is! :)