Hozzávalók:
- 22,5 dkg juhtúró
- 22,5 dkg vaj
- kb. 20-25 dkg liszt
- kevés só
+ kevés reszelt sajt (el is hagyható)
Elkészítés:
A vajat, túrót és sót jól eldolgozzuk, majd a lisztet is hozzáadva összedolgozzuk a tésztát. Ha túl ragacsos a massza, akkor még adhatunk hozzá egy kis lisztet. Folpackba csomagoljuk és éjszakára hűtőbe tesszük, vagy legalább 3 órára.
Másnap kivesszük a hűtőből és 15 percet hagyjuk melegedni.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszúrjuk tetszés szerinti nagyságú körökre. Én 5 cm átmerőjű kekszkiszúróval vágtam ki.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, de akár el is maradhat a sajt, mert nélküle is finom.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt halványsárgára sütöttem.
Megkóstólnám most szívesen:)
VálaszTörlésNagyon szépek, jó kis sós nassolnivaló! :)
VálaszTörlésNagyon szuper lett, már Hajniéknál is tetszett ez a sós változat:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésNagyon tetszik!
VálaszTörlés(Plusz még az is, hogy nincs vele sok macera :)
Szépek lettek! És azt már tudom, hogy finomak is:-)
VálaszTörlés