Gyors, nagyon egyszerű és a túlérett banán felhasználására tökéletes recept. Egy bögre tej vagy tejes kávé kíséretében egy kitűnő tízórai vagy uzsonna tud lenni. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 7 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 10 dkg (barna)cukor
- 7 dkg vaj
- 3 tojás
- 70 ml tej
- 2 banán (14,2 dkg)
+ porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a darált dióval.
A banánokat villával pépesítjük.
A szobahőmérsékletű vajat elkeverjük a cukorral és csipet sóval. Nem kell habosra keverni, csupán egyneművé, ez kb. 2-3 perc gépi habverővel. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza. Ezután a pépesített banánt is hozzákeverjük, majd több részletben a tejet, végül a diós-lisztes keveréket is.
Egynemű masszává dolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm) simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Kihűtjük, porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Könnyű kis kevert süti, nagyon szeretem, főleg a banánosat. :)
VálaszTörlésNagyon guszta, ki fogom próbálni, köszi :-)
VálaszTörlésBanános sütik nálunk is mindig jöhetnek :-) szép, guszta, magas szeleid lettek!
VálaszTörlés7 ml tej?
VálaszTörlésKedves Névtelen, köszönöm az észrevételt! Javítottam.:)
TörlésKöszönöm a finom és jó recepteket.
VálaszTörlésNagyon szívesen! :)
TörlésÖrülök, hogy tetszenek a receptek.