2017. január 9., hétfő

Virslis tésztasaláta



Amikor készültek a leveles tésztában sült virslifalatok, megmaradt 3 darab virsli, ami valljuk be, nem lett volna elegendő egy éhes ember számára. Gondolkodtam, hogy mit is lehetne készíteni belőle, és beugrott, hogy valamikor láttam egy virslis tésztasalátát Áginál. Rákerestem a receptre, és lám, minden hozzávaló adott volt. :)
Amíg a tészta megfőtt, addigra már a többi hozzávaló is előkészült, csak össze kellett keverni. Könnyen és gyorsan elkészíthető, finom tésztasaláta. :)

Hozzávalók:

- 15 dkg kagylótészta
- 3 darab virsli
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis lila hagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1/2 kígyóuborka
- 5 ek konzerv csemegekukorica
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 5 ek tejföl
- 4 ek majonéz
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1/2 kk kurkuma
- só, bors

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dente keménységűre főzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk.

A virslit kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben felhevített olívaolajba tesszük és pirosra sütjük. Közben izésítjük áttört fokhagymával, majd ha szép pirosra sült a virsli, akkor félretesszük.

Az uborkát meghámozzuk, a hagymát megpucoljuk, majd a paprikával együtt kukoricaszem nagyságú kockákra vágjuk.

A majonézt elkeverjük a tejföllel, majd izésítjük a citromlével és a fűszerekkel (só, bors, kurkuma).

A tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket és kukoricát, a megsült virsli kockákat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ráöntjük a tejfölös mártást és alaposan átkeverjük. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

1 megjegyzés: