2017. július 14., péntek

Ribizlihab


Ez a ribizlihab kizárólag csak a férjemnek készült. :) Én nem szeretem a ribizlit, és az ilyen gyümölcs habokért sem nagyon rajongok, szívesebben fogyasztok valami csokis édességet. De a múlt hétvégén, amikor hazaérkezett a piacról, már az ajtóban mondta, hogy hozott ribizlit és csináljak neki ribizlihabot, mert már gyerekkora óta nem evett és hogy szereti. Hát rajtam ne múljon, gyorsan el is készítettem, és jól behűtve, fagyi helyett kanalazgatta. :)
Annyi megjegyzést, hogy aki édesebben szereti, az nyugodtan tegyen bele több cukrot, mert az alább megadott cukor mennyiséggel elég savanykás volt. Ízlés szerint adagoljuk a cukrot hozzá.

Hozzávalók:

- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 9 dkg cukor
- 33 dkg fekete ribizli

Elkészítés:

A ribizlit leszemezzük a száráról, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ha darabosra szeretnénk, akkor csak simán villával áttörjük.

A tojásfehérjéket csipet sóval félkemény habbá verjük.
Evőkanalanként, állandó verés közben hozzáadjuk a cukrokat is és kemény habot verünk belőle.

Az áttört ribizlit több részletbe hozzáadjuk a kemény tojáshabhoz, mindig megvárva hogy a habverő jól beledolgozza.

Tálkákba vagy poharakba töltjük és hűtőbe téve 2-3 óra alatt kihűtjük.

Ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése