Annyi megjegyzést, hogy aki édesebben szereti, az nyugodtan tegyen bele több cukrot, mert az alább megadott cukor mennyiséggel elég savanykás volt. Ízlés szerint adagoljuk a cukrot hozzá.
Hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 9 dkg cukor
- 33 dkg fekete ribizli
Elkészítés:
A ribizlit leszemezzük a száráról, megmossuk és alaposan lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Ha darabosra szeretnénk, akkor csak simán villával áttörjük.
A tojásfehérjéket csipet sóval félkemény habbá verjük.
Evőkanalanként, állandó verés közben hozzáadjuk a cukrokat is és kemény habot verünk belőle.
Az áttört ribizlit több részletbe hozzáadjuk a kemény tojáshabhoz, mindig megvárva hogy a habverő jól beledolgozza.
Tálkákba vagy poharakba töltjük és hűtőbe téve 2-3 óra alatt kihűtjük.
Ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése