Annyi megjegyzés hozzá, hogy a tojás és a csokoládé pasztillák legyenek hidegek, mert így elkerüljük a hűtőben való pihentetést és azonnal használható a massza, így gyorsabban elkészül.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg hajdinaliszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 2,5 dkg holland kakaópor
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 6 dkg vaj
- 12,5 barnacukor
- 1 tk vanília paszta
- 2 hideg tojás
- 5 dkg hideg tejcsoki pasztilla (az eredeti receptben 15 dkg étcsokoládé)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és elvegyítjük.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
A vajat a cukorral és a a vanília pasztával habosra keverjük. Hozzákeverjük az olvasztott, de kihűlt étcsokoládét, majd egyenként hozzáadjuk a hideg tojásokat is, és jól elkavarjuk. Több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és egyneművé keverjük, végül pedig a hideg tejcsokoládé pasztillákat (vagy darabolt csokoládét) is beledolgozzuk a masszába.
Két evőkanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapíros tepsire, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt kisütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
A sütőből kivéve 10 percet a tepsin pihentetjük, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése