A banántól jó puha maradt még 2-3 nap után is. Egy bögre tej mellé reggelire tökéletes választás, de akár vendégváró sütiként sem vallana szégyent.
- 14 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 14 dkg hajdinaliszt
- 14 dkg nyírfacukor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 csapott tk őrőlt fahéj
- 2 nagy tojás
- 3 érett közepes banán (tisztán mérve 24 dkg)
- 2,5 dkg vaj
- 0,5 dl natúr joghurt
- 1 tk vanília paszta
- 10 dkg dió
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőbe a diót megpirítjuk, majd durvára vágjuk.
A kétféle lisztet és a nyírfacukrot elkeverjük a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és a sóval.
A tojásokat habosra keverjük, majd tovább keverve hozzáadjuk a pépesített banánt, az olvasztott és kihűtött vajat, a joghurtot és a vanília pasztát. Ezután egy spatulával hozzákeverjük a lisztes keveréket és a feldarabolt dió 3/4 részét.
Sütőpapírral bélelt 21 x 12 cm-es őzgerinc/kalács formába öntjük a masszát, tetejére szórjuk a megmaradt diót és egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve, a túllógó sütőpapír segítségével kiemeljük a formából és rácson kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése