Hozzávalók 4 db 75 ml-es formához:
- 1 tk chia mag + 3 ek víz
- 1 kis doboz natúr joghurt (125 ml)
- 5 dkg egres
- 1,5 tk porított eritrit
- 10 dkg kimagozott cseresznye
Elkészítés:
A chia magot a vízzel elvegyítjük, és kb 3 órára félre tesszük, hogy a chia mag megszívja magát folyadékkal.
Az egrest megmossuk, majd a joghurt 1/3-al és a por eritrittel egy magasabb falú edénybe tesszük és botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a chia mag 1/3-át, és egyenletesen elosztjuk a formák aljában. 30 percre betesszük a fagyasztóba, így annyira megfagy majd, hogy a következő réteg szépen látszani fog, és nem vegyülnek egybe.
Ha letelt a 30 perc, kivesszük a fagyasztóból, majd a világosabb színű cseresznyét is pépesítjük a joghurt másik 1/3-val, elkeverjük a chia mag 1/3-val, és rákanalazzuk az egres rétegre. Újabb 30 percre tesszük a fagyasztóban.
Ezután a megmaradt joghurtot és cseresznyét is pürésítjük, hozzákeverjük a megmaradt chia magot, és megtöltjük a formákat úgy, hogy kb. fél centi szabadon maradjon a tetején. Beleillesztjük a pálcikákat és kb. 3 óra alatt megfagyasztjuk. Én egész éjszakára hagytam a fagyasztóban.
Fogyasztás előtt pár perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, langymeleg vízzel megtelt pohárba állítjuk 10-15 másodpercig, így majd könnyen kivehető a jégkrém a formából. Fogyasszátok egészséggel! :)
Tipp:
- Mivel én 2 féle cseresznyét használtam, ezért a joghurtot és a chia magot is 3 részre osztottam, és külön-külön fagyasztottam le minden réteget. Ha csak egyfajta gyümölcsöt használunk, vagy nem szeretnénk, hogy a különböző gyümölcs rétegek látszódjanak, akkor mindent tegyünk egy magasabb falú edénybe és botmixerrel pépesítjük, keverjük el a chia maggal, majd töltjük meg a formákat, és fagyasztjuk.
- A chia mag akár el is hagyható.
- Eritrit helyett használhatunk mézet vagy porcukrot is, csak akkor ebben az esetben nem lesz cukormentes a jégkrém.
- Ha nincs formánk, akkor kisebb műanyag poharakba is tölthetjük a joghurtos gyümölcspépet. Ebben az esetben a pálcikákat, vagy kanalat, csak akkor nyomjuk a formába, amikor a krém már félig megfagyott.
- Még több gyümölcsös jégkrémet ide kattintva olvashatsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése