Hozzávalók 2-3 főre:
- 25 dkg karfiol
- 4 tojás
- 3 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 3 tk mustár
- 1 zöldhagyma apróra vágott fehér része, vagy ízlés szerint
- 1,5 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk, majd sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és teljesen kihűtjük.
A tojásokat enyhén sós vízbe keményre főzzük, megpucoljuk és megvárjuk míg teljesen kihűlnek. Ezután finomra reszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, és simára keverjük. Sóval és borssal ízesítjük.
A kihűlt karfiolrózsákat óvatosan a tojáskrémbe forgatjuk.
Önmagában, vagy köretként kínáljuk sültek mellé.
Tipp:
- Ha nem akarunk a tojás reszelésével foglalkozni, akkor a tojáskrém hozzávalóit tegyük egy késes aprítóban és dolgozzuk krémesre.
- Én mindig házilag készítem a majonézt, soha nem vásárolok boltból. Tudom, nehéz csak 1-2 evőkanálnyi majonézt készíteni, de én mindig úgy osztom be, hogyha valamihez csak egy kevés kell, akkor készítek még valamit max. 1-2 napon belül, amihez feltudom használni a megmaradt majonézt. Most majonézes padlizsán készült.
- A házi majonéz készítését megtalálod itt.
- Több ötletet a megmaradt majonéz felhasználásához erre a linkre kattintva találsz.
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad. Nálunk is visszatérő vendég. Kedves egészségetekre :-)
VálaszTörlésItt is köszönöm a receptet! Finom volt! :)
TörlésGusztusos!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés