2018. június 23., szombat

Spenótos - gombás csirkemell medvehagymás szélesmetélttel


Az utóbbi időben egyre többször készítünk valamilyen tésztafélét. Egyrészt mert végtelen féleképpen variálható felhasználása, másrészt mert nagyon gyorsan elkészíthető, és valljuk be, hogy a rohanó hétköznapokra nem is kell ennél több. Ez a spenótos-gombás csirkemell is egy ilyen rohanó napra való fogás, amit ebédre vagy vacsorára is összedobhatunk.

Hozzávalók 2 fő részére:

- 2 ek olívaolaj
- 12 dkg csirkemell filé
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 2 cikk fokhagyma
- 1 púpozott tk liszt
- 2 dl húsalaplé
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 3 dkg reszelt parmezán
- 0,7 dl tejszín
- 2 marék bébispenót

+ 25 dkg medvehagymás szelésmetélt

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk forrni, majd sózzuk és a csomagoláson levő  utasításnak megfelelően kifőzzük benne a szelésmetéltet.

A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a csirkekockákat a fűszer.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

Ugyanabban a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Párszor megkavarjuk, ügyelve, hogy ne égjen le, majd a lisztet is hozzákeverjük.

Felöntjük a húsalaplével, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát is, és puhára pároljuk. Sóval és borssal izésítjük.

Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is, majd a spenótleveleket is hozzáadva átkeverjük. Végül az elősütött csirkekockákat is hozzáadjuk, és kevergetve még pár perc alatt összefőzzük.

Tipp: - Mi medvehagymás szelésmetélttel fogyasztottuk, de tálalhatjuk bármilyen száraz             tésztával, nokedlivel vagy rizzsel.


Recept ötlete innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése