Az utóbbi időben egyre többször készítünk valamilyen tésztafélét. Egyrészt mert végtelen féleképpen variálható felhasználása, másrészt mert nagyon gyorsan elkészíthető, és valljuk be, hogy a rohanó hétköznapokra nem is kell ennél több. Ez a spenótos-gombás csirkemell is egy ilyen rohanó napra való fogás, amit ebédre vagy vacsorára is összedobhatunk.
Hozzávalók 2 fő részére:
- 2 ek olívaolaj
- 12 dkg csirkemell filé
- só, bors
- 5 dkg vaj
- 2 cikk fokhagyma
- 1 púpozott tk liszt
- 2 dl húsalaplé
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 3 dkg reszelt parmezán
- 0,7 dl tejszín
- 2 marék bébispenót
+ 25 dkg medvehagymás szelésmetélt
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban vizet teszünk forrni, majd sózzuk és a csomagoláson levő utasításnak megfelelően kifőzzük benne a szelésmetéltet.
A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a csirkekockákat a fűszer.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a csirkekockákat. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.
Ugyanabban a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Párszor megkavarjuk, ügyelve, hogy ne égjen le, majd a lisztet is hozzákeverjük.
Felöntjük a húsalaplével, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát is, és puhára pároljuk. Sóval és borssal izésítjük.
Belereszeljük a parmezánt és hozzáöntjük a tejszínt is, majd a spenótleveleket is hozzáadva átkeverjük. Végül az elősütött csirkekockákat is hozzáadjuk, és kevergetve még pár perc alatt összefőzzük.
Tipp: - Mi medvehagymás szelésmetélttel fogyasztottuk, de tálalhatjuk bármilyen száraz tésztával, nokedlivel vagy rizzsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése