Ha egy kicsit egészségesebb kekszet szeretnétek otthon készíteni, bátran ajánlom ezt a fűszeres-mogyorós kekszet. Annyit megjegyeznék, hogy a nyújtás egy kicsit nehézkesen megy, mert egy kicsit törik a tészta, de ha több részletben nyújtjuk, akkor nem lesz gond.
Hozzávalók kb. 48-50 darab kekszhez:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
- 1 csipet só
- 1 ek mézeskalácsfűszer keverék
- 5 dkg darált mogyoró
- 1 mk szódabikarbóna
- 5 dkg eritrit
- 10 dkg kókuszzsír
- 1 tojás
- kb. 2 ek tej
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy keverőtálba mérjük. Hozzáadjuk a puha, de nem folyékony kókuszzsírt és elmorzsoljuk benne. A tojást is hozzáadva összegyúrjuk annyi tejjel, hogy összeálljon a massza.
Folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk a tésztát.
Az egyik részét lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.
Így járunk el a másik tésztadarabbal is.
180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, vagy amíg el nem kezd barnulni a széle.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! )
Sütőből kivéve pár percet a tepsibe hagyjuk, majd rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Fincsik lehetnek, no meg egészségesek 😊
VálaszTörlésBiza,azok voltak. :)
Törlés