Hozzávalók:
- 1 érett mangó
- 1 cikk fokhagyma
- 3 újhagyma fehér része
- 1 ek tahini (szezámkrém)
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1/2 tk örölt gyömbér
- 1/2 tk örölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- A csicseriborsó levét fogjuk fel, és készítsünk belőle csokoládémousse-t. A receptet ide kattintva érheted el.
Elkészítés:
Leöntjük a csicseriborsó levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük és hagyjuk lecsepegni.
A mangót meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
A fokhagymát és hagymát megpucoljuk.
Késes konyhai robotgépbe tesszük a lecsepegtetett csicseriborsót, a kockára vágott mangót, az áttört fokhagymát és a felkarikázott hagymát. Hozzáadjuk a tahinit, a citromlevet és a fűszereket, majd krémesre mixeljük.
Robotgép hiányában, minden hozzávalót egy magas falú edénybe teszünk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Az állagán javíthatunk a csicseriborsó levével, citromlével és/vagy olívaolaj hozzáadásával.
Kóstoljuk meg, és ha szükségét érezzük, ízesítjük még citromlével és/vagy fűszerekkel.
Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése