Hozzávalók:
- 10 dkg eritrit
- 5 dkg olvasztott és kihatott vaj
- 18 dkg durum liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek egész mákszem
- 1 citrom kezeletlen citrom reszelt héja
- 4 ek frisse facsat citromlé
- 6 ek meleg víz
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a durum lisztet, hozzáadjuk az egész mákszemet, a sütőport és sót, és elkeverjük.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, vékony sugárba hozzáöntjük az olvasztott és kihűtött vajat, a citrom reszelt héját és levét, a vizet, és krémesre keverjük.
Ekkor spatulára váltunk, és körkörös mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket is.
A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba.
Megj.:Ha szilikon muffin sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Ebben az esetben nem kell papírkosárkákat használni, és vajazni, lisztezni sem kell.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve pár percet pihentetjük a formákba, majd kivesszük a muffinokat a formákból, rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.
Nagyon guszták, finom hétvégi nassolni való 😊.
VálaszTörlésKöszönöm Katalin! :)
TörlésSzeretem a mákos sütiket, ez is finom lehet. :)
VálaszTörlésA mák íze annyira nem érezhető, viszont nagyon finom volt. :)
TörlésMák citrommal csak finom lehet. Jó a kép is.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Ani! :)
Törlés