Egy kis takarítást végeztem a kamrában, és találtam egy fél zacskónyi megbontott aszalt szilvát, amit mindenképpen felszerettem volna használni. Nem bonyolítottam túl a dolgokat, készült egy puha mézes piskóta, fahéjjal fűszerezve, aminek a tetejét megszórtam a feldarabolt aszalt szilvával. Ilyen egyszerű, és mégis olyan finomságos lett ez a sütemény. :)
Hozzávalók:
Az asztalt szilvát nagyobb darabokra vágjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel, és összekeverjük.
Az egész tojásokat elkezdjük habosítani, és amikor a térfogata kezd növekedni, hozzácsurgatjuk a mézet, és jó habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, kanalanként hozzáadjuk az olajat, és krémesre keverjük.
Ekkor spatulára váltunk, és körkörös mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk. Rászórjuk a liszttel megszórt, feldarabolt aszalt szilvát, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!
Nagyon meggyőző lett, gondolom mogyoró hiányában dióval is jó lehet. 😀
VálaszTörlésPersze, dióval is el lehet készíteni. Biztos finom lesz úgy is. :)
TörlésEgyszerű, de csodás! :) Mandulával is biztos működik.
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésBármilyen csonthéjassal el lehet készíteni.
Nagyon helyesek lettek. Szívesen megkóstolnám most.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésÉn meg szívesen megkínálnálak, de sajnos már mind elfogyott.