Továbbra is maradok a sütés nélküli desszertnél, hisz nem szívesen kapcsolnám be a sütőt a meleg miatt, viszont süti nélkül nem telhet el hétvége. :) Most egy sütés nélküli gesztenyetortát mutatok, amit könnyen és gyorsan elkészíthetünk, nem kell órákat tölteni a konyhába. Ami nehéz talán, kivárni a dermedési időt. Viszont, ha este készítjük el a tortát, és éjszakára a hűtőben hagyjuk, akkor lesz ideje megdermedni, és a várakozás is sokkal könnyebb.
Mi jól behűtve fogyasztottuk, és olyan volt mint egy finom, krémes fagylalt. Nagyon ízlett nekünk. Ha szeretitek a gyesztenyét, mindenképpen készítsétek el ti is, nagyon jól fog esni ezeken a forró nyári napokon. :)
Mi jól behűtve fogyasztottuk, és olyan volt mint egy finom, krémes fagylalt. Nagyon ízlett nekünk. Ha szeretitek a gyesztenyét, mindenképpen készítsétek el ti is, nagyon jól fog esni ezeken a forró nyári napokon. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg akácméz
- 2 ml rum aroma
- 2 dl cukrozatlan tejszín (35 %-os)
- 3 lapzselatin
+ 24 db babapiskóta
Díszíteni: - csokireszelék
Elkészítés:
Egy 20 cm-es tortaforma oldalát körberakjuk babapiskótával, majd az alját is kirakjuk vele.
A gesztenyemasszát simára keverjük a mascarpone-val, a mézzel és a rumaromával.
A tejszínből elveszünk 0,5 dl-t, és csípősre melegítjük, majd feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott és kicsavart zselatinlapokat. Hozzáadjuk a gesztenyés masszához, és alaposan elkeverjük.
A megmaradt hideg tejszínt habbá verjük, majd két-három részletben a gesztenyés masszához forgatjuk.
Az így kapott krémet óvatosan a formába simítjuk, ügyelve hogy a babapiskóták ne mozduljanak el.
Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen meg, majd kedvünk szerint díszítjük. Én kevés csokireszeléket szórtam rá.
Jól néz ki és van is itthon krémsajtom hozzá. Már csak gesztenyét kell beszereznem. :-)
VálaszTörlés