A nutellás ujjlenyomat süti mintájára készült, viszont a nyers masszája egy kicsit lágyabb volt, ennek ellenére könnyen lehetett dolgozni vele. Díszítésként a fehércsoki mellett én még liofilizált málnát is szórtam volna rá, de sajnos nem volt itthon, így maradt az egyszerűbb díszítés. Senki nem bánta, az íze kárpótolt mindent. :)
Hozzávalók a tésztához (kb. 16 db):
- 1 tojás
- 10 dkg finom búzaliszt
Megj.: Fontos, hogy a pisztáciakrém szobahőmérsékletű legyen, ellenkező esetben nem lehet majd szép egyneművé keverni a többi hozzávalóval. Ha túl kemény lenne, akkor pár másodperc alatt melegítsük fel a mikróba.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 16 mk pisztácikrém
Díszíteni: - kb. 2-3 dkg fehércsokoládé + 1 mk olaj
Elkészítés:
A pisztáciakrémet egy tálba mérjük, majd a tojással együtt egy fakanállal alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet is és addig kevergetjük, amíg egy sima és fényes masszát kapunk. Ekkor letakarjuk folpack-al, és legalább 1 órát hűtőbe tesszük, de akár egész éjszakára is hagyhatjuk.
Ezután a masszából kb. 15 grammos golyókat formázunk, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, egymástól 2-3 cm-re.
Hüvelykujjunkkal vagy egy fakanál nyelének a végével kis mélyedéseket alakítunk ki minden golyócska közepében.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütőből kivéve még egy kicsit puhák a kekszek, de hűlés közben szilárdulni fognak. Ezért 5 percet a tepsibe hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk az olajjal, majd egy papírtölcsér segítségével (vagy kisebb zacskóba töltve és ennek egyik sarkát levágva) becsíkozzuk a kihűlt sütik tetejét. Végül a mélyedéseket megtöltjük pisztáciakrémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése