Ez a csokoládé talpas zabkeksz Paul Hollywood receptje alapján készült, ami sokkal finomabb mint a bolti társai. Az eredeti recept nem írja a fahéjat, de mivel mi szeretjük, ezért egy kicsit tettem bele. Nem rontotta el egyáltalán, kellemesen illatos volt a keksz a fahéjtól.
Hozzávalók kb. 36 darab kekszhez:
- 13,5 dkg zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj (elhagyható)
+ kb. 13 - 15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Folpackba csomagoljuk a tésztát és a hűtőbe pihentetjük 30 percet.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk, majd 2 sütőpapír között kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy 6,5 cm átmérőjű kerek formával korongokat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket.
A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.
Egy villa vagy hurkapálca segítségével megszurkáljuk a kekszeket, és újabb 30 percre hűtőbe tesszük.
(A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!)
A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd mindegyik kihűlt keksz aljára teszünk 1 teáskanálnyit, elsimítjuk, majd egy fogvájóval rácsos mintát készítünk a csokiba. Sütőpapírra tesszük a kekszeket csokis résszel felfele.
Ha már megdermedt a csokoládé, légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése