Ha egy igazán szaftos, jó csokis sütire vágynál, akkor ne lapozz tovább! Ez a csokoládés fakanalas süti pont neked való. Roppant egyszerű elkészíteni, nincs sok munka vele, és nagyon finom. Természetesen nagyon fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk hozzá, hisz a csoki jelen van minden falatnál. Minél több lyukat szúrunk a sütibe, annál több csoki fér el, de azért javaslom, hogy ne vigyük túlzásba, bármennyire is csábító lehet a több csoki.
Nálunk sűrűn visszatérő vendég a fakanalas süti, hisz elrontani nem lehet, könnyű elkészíteni és mindenki szereti. Készült már kókuszos fakanalas sütemény ami ízvilágban a kókuszkockára hasonlít, csak sokkal gyorsabban megvan, és kókuszos-csokoládés fakanalas kocka is, ez utóbbi durumliszttel és csokimázzal.
Nézzétek meg a másik két fakanalas sütit is, és készítsétek el amelyik kedvetekre valóbb, a siker már most garantált, bármelyikre is esne a választás. :)
Nálunk sűrűn visszatérő vendég a fakanalas süti, hisz elrontani nem lehet, könnyű elkészíteni és mindenki szereti. Készült már kókuszos fakanalas sütemény ami ízvilágban a kókuszkockára hasonlít, csak sokkal gyorsabban megvan, és kókuszos-csokoládés fakanalas kocka is, ez utóbbi durumliszttel és csokimázzal.
Nézzétek meg a másik két fakanalas sütit is, és készítsétek el amelyik kedvetekre valóbb, a siker már most garantált, bármelyikre is esne a választás. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 32 dkg finomliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 7 dkg étcsokoládé
- 7 dkg tejcsokoládé
- 1,6 dl tejszín
- 7 dkg tejcsokoládé
- 1,6 dl tejszín
Elkészítés:
A lisztet egy tálba mérjük és hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd elkeverjük.
Az egész tojásokat elkezdjük felverni, majd amikor kezd habosodni, több részletbe hozzáadva a cukrot habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik.
Tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, majd váltakozva a tejet és a lisztes keveréket is. Egyneművé keverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe (24 x 22 cm) simítjuk.
Az egész tojásokat elkezdjük felverni, majd amikor kezd habosodni, több részletbe hozzáadva a cukrot habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kivilágosodik.
Tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, majd váltakozva a tejet és a lisztes keveréket is. Egyneművé keverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe (24 x 22 cm) simítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütőből kivett, még forró süteménybe egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk, és teljesen kihűtjük.
A mázhoz a tejszínt forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről, ráöntjük a kétféle csokoládéra, és fényesre keverjük. Szobahőre hűtjük, majd a kihűlt sütemény tetejére öntjük a csokimázat, elsimítjuk, hogy mindenhova kerüljön a mázból és belefolyjon a lyukakba. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.
Nagyon guszta és finom lehet. A régebbi fakanalasodat is megcsodáltam de nem is tudom hogy kipróbáltam-e pedig akkor is tetszett.
VálaszTörlésKöszönöm Éva! :)
TörlésCsak biztatni tudlak, hogy készítsd el te ezt a sütit. Nem lehet elrontani s nagyon finom.
Nagyon szép lett a sütid, és nagyon fincsi is lehet. Én is sütöttem már hasonlót, de én még meggyel is gazdagítottam:
VálaszTörléshttps://katalin-konyha.blogspot.com/2022/06/fakanalas-suti-meggyel.html
Köszönöm Katalin! :)
TörlésGuszta a te fakanalas sütid is. Látva, jött az ötlet, hogy következőkor majd csurgatok egy kis lekvárt (meggy, málna vagy barack) a lyukakba s úgy öntöm rá a csokis mázat. Azt gondolom így is finom lesz. :)