Ha ti is nagy kedvelője vagytok a kókusz-csoki párosnak, akkor ki ne hagyjátok ezt a sütit. Bizton állítom, hogy nagy sikere lesz.
Amennyiben hagyományos hozzávalókból készítenéd el, ezen a linken megtalálod a receptet.
Hozzávalók a tésztához:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 18 dkg durum liszt
- 1 csipet só
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 tojás
- 8 dkg eritrit
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 8 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tej
- 1 dl cukrozatlan tejszín
Megj.: Ha édesebben szeretnéd a csokis mázat, akkor nyugodtan adhatsz hozzá 1-2 tk mézet vagy cukrot. Kóstold meg, és ízlés szerint adagold az édesítőt.
Tetejét díszíteni: - 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd a lisztet, sót és sütőport is hozzáadva összekeverjük.
Az egész tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg kivilágosodik és megnő a térfogata.
Egy spatulával, több részletben hozzáforgatjuk a kókuszos-lisztes keveréket, majd egy sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütőből kivett, még forró süteménybe egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk.
A csokis máznak valókat egy lábasba mérjük, majd lassú tűzön, folyamatosan keverve felmelegítjük. Amikor a csoki már kezd olvadni, levesszük a lángról, és addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen elolvad és egy egynemű, sima és fényes mázat kapunk. Ha szükséges, még visszatesszük a lángra, de vigyázzunk nehogy felforrjuk vagy leégessük!
A kihűlt sütemény tetejére öntjük a csokimázat, elsimítjuk, hogy mindenhova kerüljön a mázból és belefolyjon a lyukakba, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.
Nagyon guszta! Szeretjük ezt a párosítást és mennyivel egyszerűbb mint a hagyományos kókuszkocka.Fakanalas hagyományos változatát igyekszem minél előbb tesztelni:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! :)
TörlésBiza sokkal egyszerűbb és gyorsabb ez a változat, és teljesen visszaadja a kókuszkoca ízvilágát. Nagyon finom. :)
De jó ez a fakanalas megoldás, még nem is hallottam róla 😊 Nagyon guszta szeleteket vágtál belőle, finom lehetett. A kókusz csoki párosítás nekem is tetszene 😊😊
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésJó szaftos lesz a süti, mert a lyukakba belefolyik a máz. Mindenképpen érdemes kipróbálni. :)
A csoki-kókusz párost én is kedvelem. Finom süti! :)
VálaszTörlésÚgy látszik sokunknak kedvenc a csoki-kókusz páros. 😉
Törlés