2017. szeptember 28., csütörtök

Avokádós tojáskrém


Ki ne unná a sok vajas kenyeret? Ezért igyekszek minél sűrűbben itthon készíteni  különböző szendvicskrémeket, mikor mi van itthon éppen. Legutóbb kaptam pár darab puha avokádót, amit főtt tojással párosítottam, és máris kész volt a vacsoránk. :) Tényleg alig pár perc alatt elkészül, leghosszabb idő amíg a tojás megfő, de maga a krém összeállítása alig 1-2 perc. 

Hozzávalók:

- 2 érett avokádó
- 4 keményre főtt tojás
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaj
- 4 tk tejföl
- só, bors
- 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tojásokat sós vízben főzzük keményre. Hideg vízben lehűtjük, majd a héjától pucoljuk meg és vágjuk négybe.

Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, majd húsát egy evőkanál segítségével válasszuk el a héjától és locsoljuk meg kevés citromlével.

A lila hagymát és fokhagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockára.

Tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe és botmixerrel keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még izésítjük sóval, borssal.

1 megjegyzés: