Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 4 keményre főtt tojás
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 tk vaj
- 4 tk tejföl
- só, bors
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojásokat sós vízben főzzük keményre. Hideg vízben lehűtjük, majd a héjától pucoljuk meg és vágjuk négybe.
Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, majd húsát egy evőkanál segítségével válasszuk el a héjától és locsoljuk meg kevés citromlével.
A lila hagymát és fokhagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockára.
Tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe és botmixerrel keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Kóstoljuk meg, és ha szükséges még izésítjük sóval, borssal.
Az avokádót nagy szeretem, ezt kipróbálom majd. Tetszik! :)
VálaszTörlés