Hozzávalók a tésztához:
- 32 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg dió
- 2,5 dl presszókávét
- 3 ek méz
- 16 dkg cukor
- 6 ek olaj
- 1 tk kávékivonat
Díszíteni: - 5 dkg fehér csokoládé + 1 tk olaj
A lisztet keverőtálba szitáljuk és elkeverjük a sütőporral, a sóval és az apróra vágott dióval.
A lefőzött, még meleg presszókávét egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mézet és cukrot, és addig kavargatjuk, míg a cukor teljesen felolvad. Ezután hozzákeverjük az olajat és a kávékivonatot is. Több részletbe ráöntjük a lisztes keverékre és egyneművé keverjük.
Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe (26x18 cm) simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően lehet több vagy kevesebb. Végezzünk tűpróbát!
A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk az olajjal és egy papírtölcsér segítségével becsíkozzuk a kihűlt sütemény tetejét.
Megvárjuk míg megdermed a csoki a tetején, majd hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése