Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. szárított élesztő
- 1 tk tengeri só
- 3 tk őrölt köménymag
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárga
- kb. 3 ek tejföl
Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz
Tetejét szórni: - kb. 2 ek köménymag
Elkészíteni:
A lisztet és sót egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Rászórjuk a szárított élesztőt és az őrölt köménymagot, majd a tojássárgát is hozzáadva összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk.
Pihentetés nélkül kinyújtjuk 5-7 mm vastagságúra, lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és megszórjuk a köménymaggal. Derelyevágóval tetszőleges formájúra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre rakosgatjuk a kivágott háromszögeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Imádom az ilyen gyors sósakat, klassz kis recept!
VálaszTörlésMegsütöttem, és nagy sikere volt! Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésSzívesen!
TörlésNagyon örülök, hogy te is elkészítetted, és különösen annak, hogy ízlett nektek is. :)