2011. augusztus 9., kedd
Rizses hús
Hozzávalók:
- 1 bögre fehér rizs
- 2 bögre víz
- 1 nagyobb és 1 kisebb fej hagyma
- 1/2 kg csont nélküli hús
- olaj
- petrezselyemzöld
- piros paprika
- só, ételízesítő
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rárakjuk a már előre leöblített és kockára vágott húst, és kevergetve fehéredésig piritjuk, majd rászorjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vizzel, ami a húsokat épp ellepi. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt készre pároljuk.
Közbe külön elkészítjük a rizset is. (egy pár órával az elkészítése előtt alaposan megmostam és beáztattam vizbe)
A rizset és a megpucolt kisebb fej hagymát odatesszük kétszer annyi vízben meg 1 ek olajjal, és puhára főzzük. Amikor már megvan akkor ízesítjük sóval, ételízesítővel majd a petrezselyemzöldet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk és a rizshez kavarjuk.
Mikor a hús is elkészült, beleraktam a rizset, és együtt még pár percig kevergetve összefőztem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretem így egybe a hússal a rizst! Van mikor külön-külön csinálom és úgy teszem rá a húst, de az íze egészen más, mint mikor egybe főtt meg!
VálaszTörlésMi is szoktuk külön-külön készíteni, de így összekavarva finomabb :)
VálaszTörlésNahát! Pont ez volt nálunk ma az ebéd, kovászos uborkával. Én is így készítem .Nagyon szeretjük mi is, gyakran készítem.
VálaszTörlésAz egyik nagy kedvencünk nekünk is!
VálaszTörlésNekem is a kedvencem, néha gombát is adok hozzá.
VálaszTörlésNAGYON FINOM, koszonom szepen a receptet, honfitarsi szeretettel Rita
VálaszTörlés