Amikor megláttam IllésKrisz Konyhájában a "Lábtörlőt" tudtam, hogy ki kell próbáljam, még akkor is ha a virsli nem nagy kedvencem. Nagyon jól nézett ki, és biztos voltam benne, hogy a férjem nagyon fog örvendeni neki, mert Ő nagyon virslis :)
Nem bántam meg, nagyon finom lett!
Köszönet a receptért! :)
Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 20 g élesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 kk olaj
Hozzávalók a szövéshez :) :
- 7 darab virsli
Hozzávalók a kenéshez:
- 1 egész tojás
Elkészítés:
Először is az élesztőt "felfuttatjuk": egy kis langyos tejben elkavarunk 1 csapott ek cukrot és lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és langyos helyre tesszük. Az élesztő akkor "fut", ha a tej tetején megjelenik a barnás hab (kb. 5 perc múlva). Egy újabb 5-10 perc pihentetés után már felhasználhatjuk a tésztához.
Én körülbelül 15 percet szoktam hagyni mielőtt felhasználom, ez az idő bőségesen elég.
Amíg felfut az élesztő a virsliket félbe vágom és előkészítem a többi hozzávalót: a lisztet, sót és a cukrot a dolgozó felületre teszem, majd a közepében egy kis lyukat csinálok ahova majd beleöntöm az élesztőt.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd letakarjuk és duplájára kelesztjük (kb. 15-20 perc).
Ezután kinyújtjuk tepsi nagyságúra a tésztát és átemeljük a tepsibe.
Egy késsel vagy pizzavágó körkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de arra vigyázzunk, hogy a végeinél hagyjunk kb. 1,5-2 cm-es széleket.
Ezután a félbe vágott virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
Fervert tojással lekenjük a tésztát, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Melegen fogyasztjuk, különböző mártásokkal (mustár, ketchup, fokhagymás majonéz) vagy akár friss zöldséggel is :)
Nagyon szép lett. Most már nekem is ki kell próbálnom. :)
VálaszTörlésNagyon mutatós, guszta és nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy, tökéletes lett! örülök, hogy ízlett!!
VálaszTörlés@Petra, próbáld csak ki nyugodtan, nem fogod megbánni! :)
VálaszTörlés@Éva, finom is :)
@Krisz, köszönöm szépen!
Tényleg nagyon szép lett
VálaszTörlés