2011. július 31., vasárnap
Hagymás szelet
Hozzávalók:
- 3-4 nagyobb fej hagyma
- 50 dkg sovány csont nélküli hús
- só, bors, piros paprika
- liszt
- olaj
Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk és felvágjuk apróra, majd egy kis olajba odatesszük párolni.
Amíg a hagyma párolódik, felszeleteljük a húst, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk.
Ha a hagyma már jó üveges lett, akkor megszórjuk egy kis borssal és piros paprikával, felöntjük vízzel, majd hagyjuk még egy pár percig főni.
A lisztbe forgatott hús szeleteket beletesszük a hagymás mártásba, és ha szükséges akkor még felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje a húsokat.
Födő alatt készre főzzük, kb. 15-20 perc alatt.
Puliszkával vagy krumpli pürével tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretjük.Most megenném.
VálaszTörlésEz nagyon érdekesnek tűnik! Recept mentve, ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésEz nagyon finomnak hangzik! Meg is kívántam. :)
VálaszTörlésNagyon finom és guszta , pikáns íze lehet a hagymától! Nézzél már be hozzám szeretnék neked egy díjat adni!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, finom lehet. Kipróbáltam a sültpaprika krémedet, igaz majonéz nélkül, de nagyon tetszett, köszönöm mégegyszer az ötletet.
VálaszTörlésDe finom lehet, ötletes készítés!
VálaszTörlés