2011. július 31., vasárnap

Hagymás szelet


 Hozzávalók:

- 3-4 nagyobb fej hagyma
- 50 dkg sovány csont nélküli hús
- só, bors, piros paprika
- liszt
- olaj

Elkészítés:

A hagymákat meghámozzuk és felvágjuk apróra, majd egy kis olajba odatesszük párolni.

Amíg a hagyma párolódik, felszeleteljük a húst, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk.

Ha a hagyma már jó üveges lett, akkor megszórjuk egy kis borssal és piros paprikával, felöntjük vízzel, majd hagyjuk még egy pár percig főni.










                 A lisztbe forgatott hús szeleteket beletesszük a hagymás mártásba, és ha szükséges akkor még felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje a húsokat.










                  Födő alatt készre főzzük, kb. 15-20 perc alatt.

Puliszkával vagy krumpli pürével tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük.Most megenném.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon érdekesnek tűnik! Recept mentve, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon finomnak hangzik! Meg is kívántam. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom és guszta , pikáns íze lehet a hagymától! Nézzél már be hozzám szeretnék neked egy díjat adni!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól hangzik, finom lehet. Kipróbáltam a sültpaprika krémedet, igaz majonéz nélkül, de nagyon tetszett, köszönöm mégegyszer az ötletet.

    VálaszTörlés
  6. De finom lehet, ötletes készítés!

    VálaszTörlés