Nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető, és még egészséges is.
Hozzávalók 2 személynek:
- 2 kisebb főzőtök (nekünk 1 kg volt a kettő),
- 2 nagyobb paradicsom,
- 3 gerezd fokhagyma,
- oliva olaj,
- kapor,
- só.
Elkészítés:
Megmossuk majd meghámozzuk a tököt. Kettévágjuk, majd akit zavar az kiveheti a magházat, de szerintem nem szükséges.
Felvágjuk kockákra, majd egy kis olajban megpíritjuk nagy lángon kb. 5 percig.
Közben felvágjuk a paradicsomokat is kockára, majd mikor már kezd pirulni a tök hozzáadjuk a paradicsomokat is.
Összekavarjuk, majd hagyjuk egy kicsit és hozzáadjuk az összetört fokhagymát is.
Sózzuk, majd jól összekavarjuk, hagyjuk a tűzön még kb. 1 percig, majd lefődjük és levesszük a tüzről.
Tálalás előtt apróra vágott kaporral szórjuk meg.
Akár köretként, akár pedig tésztával is lehet tálalni.
Sajnos vizes lett, mire lepirítottam szétesett. De a legfőbb probléma, hogy a mostani paradicsomokkal SAVANYÚ! Kis cukrot tettem hozzá, kevéske kakkukfüvet és olivaolajat, így leturmixolva tésztaszószként mentettem meg! (lehet, konzerv darabolt paradicsommal készítem jobb erednényt kapok - az nem savanyú!
VálaszTörlésFontos, hogy jó minőségű alapanyagot használjunk. Ízesíteni pedig mindenki saját szájaíze szerint. Jól feltaláltad magad, biztos finom volt szószként.☺
Törlés