2011. július 20., szerda

Túrós töltött gomba kalapok


Eredetileg csak sima sült gombát akartunk készíteni, de aztán menet közben jött az ötlet, hogy egy kis zöldséggel meg szalonnával még finomabb lenne. A férjem kérésére egy pár gombára csak szalonna szeleteket és túrót tettem, hogy érezze jobban a gomba ízét :)
Nagyon finomra sikeredett mind a két változat!

Hozzávalók:

- 12 db nagyobb champion gomba
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 vágás szalonna
- só, bors
- zöldpetrezselyem
- túró

Elkészítés:

A gomba fejeket alaposan megmossuk, pucoljuk és lehuzzuk a héját, szárukat kivágjuk, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük és megsózzuk.


Vékony szalonna szeleteket vágunk és a gomba felére 4-4 szeletet teszünk.


A paradicsomot és a paprikát felvágjuk apró kockákra, majd beletesszük 6 darab gomba kalapban és rátesszük a szalonna szeleteket.


Alufóliával letakarjuk és betesszük a sütőbe kb. 30 percre.

Ha már készre sült, levesszük az alufóliát, megszórjuk túróval és egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel, még egy pár percre visszatesszük a sütőbe, majd a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.



Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Egyszerű, de finom. Szeretem az ilyen recepteket. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép látványra is , de gondolom az íze is nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Juj na ez igen nagyon finom lehet! imádom a gombát..:D na de még valami...megkérlek nézz be hozzám vagy egy díjam számodra! :)

    VálaszTörlés