Eredetileg csak sima sült gombát akartunk készíteni, de aztán menet közben jött az ötlet, hogy egy kis zöldséggel meg szalonnával még finomabb lenne. A férjem kérésére egy pár gombára csak szalonna szeleteket és túrót tettem, hogy érezze jobban a gomba ízét :)
Nagyon finomra sikeredett mind a két változat!
Hozzávalók:
- 12 db nagyobb champion gomba
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 vágás szalonna
- só, bors
- zöldpetrezselyem
- túró
Elkészítés:
A gomba fejeket alaposan megmossuk, pucoljuk és lehuzzuk a héját, szárukat kivágjuk, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük és megsózzuk.
Vékony szalonna szeleteket vágunk és a gomba felére 4-4 szeletet teszünk.
A paradicsomot és a paprikát felvágjuk apró kockákra, majd beletesszük 6 darab gomba kalapban és rátesszük a szalonna szeleteket.
Alufóliával letakarjuk és betesszük a sütőbe kb. 30 percre.
Ha már készre sült, levesszük az alufóliát, megszórjuk túróval és egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel, még egy pár percre visszatesszük a sütőbe, majd a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Nagyon guszta! Egyszerű, de finom. Szeretem az ilyen recepteket. :)
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos finom is!
VálaszTörlésNagyon szép látványra is , de gondolom az íze is nagyon finom lehet!
VálaszTörlésJuj na ez igen nagyon finom lehet! imádom a gombát..:D na de még valami...megkérlek nézz be hozzám vagy egy díjam számodra! :)
VálaszTörlés