2011. július 11., hétfő
Kati tészta :)
Régi kedvenc ez a sütemény, de már nagyon rég nem készítettem el. Ha az emlékeim nem csalnak, akkor 2 évvel ezelőtt még a kolléganőm esküvőjére süttem utoljára, úgy hogy már ideje volt :P
Bármennyire is meleg volt, nem vette el a kedvem a sütéstől, süteményt bármikor van kedvem készíteni :)
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin/zsír
- 3 tojás sárga
- 1 sütőpor
- tej
Elkészítés:
A sütőporral elkavart lisztett és a cukrot a dolgozó lapra tesszük, majd a közepébe egy kisebb lyukat csinálunk és beletesszük a tojássárgákat. A margarint kisebb darabokra vágjuk, majd a tejjel együtt összedolgozzuk. Figyeljük, hogy a tejet lassan adagoljuk hozzá, és csak annyit használjunk amennyit felvesz a tészta.
Amikor jól összegyúrtuk, 3 kisebb cipóra osztjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- kevés rum esszenc
- 1 tészta lap
Elkészítés:
A leggyengébbre sikerült lapot (nekem mindig az első az :P) összemorzsoljuk és vaniliás tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól eldolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a két lapot.
A tetejére a 3 tojásfehérjéből, 10 dkg cukorból és egy kis citromlével kemény habot verünk és a sütemény tetjére kenjük.
Itt megkell jegyezenm, hogy a habot gőz felett kellene kemény habbá verni, de én ez alkalommal csak simán felvertem, és így is jó lett.
A fehér hab tetejére reszelhetünk csokoládét is.
Betesszük a hűtőbe és másnap szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egyik legnagyobb kedvencem!
VálaszTörlésCsatlakozom Edóhoz, nekem is az egyik kedvencem!
VálaszTörlésMost találtam rá a blogodra, gratulálok, csak így tovább!
Köszönöm szépen, Angéla :)
VálaszTörlésÚgy látszik, hogy mindenkinek nagy kedvence ez a Kati tészta :P
Ez a süti valóban finom lehet!!!És irigyellek,hogy a forróság sem veszi el a kedved a sütéstől.Gondolom jóban vagy a meleggel!!!!
VálaszTörlésMegsütöm,mert nagyon tetszik,de csak akkor amikor 22 fok lesz,addig is elraktározom a receptet,ha nem bánod.köszi!!!És örülök,hogy ide találtam!!!
Mellissina2 én is örülök, hogy tetszik a blogom és remélem, hogy rendszeres olvasója maradsz.
VálaszTörlésNem, nem nagyon vagyok barátságba a meleggel, kifejezetten nem szeretem....de egy finom sütemény megér egy kis izzadást :P
Most hüvösebb az idő, igy lehetséges, hogy nagy kedvvel fogom elkésziteni!!! Nagyon jól néz ki a Kati szeleted:):):)
VálaszTörlésElegáns sütemény, szép fotók!
VálaszTörlésKöszönjük szivbol
VálaszTörlésNagyon szívesen! :)
Törlésszuper
VálaszTörlés