2012. május 9., szerda

Diós kiflicskék


 Hozzávalók:

- 42 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 tojás
- 0,4 dl tej

+ Forgatni: vaníliás porcukor

Elkészítés:



A hozzávalókat összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk.

Kb 1 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd mindegyiket hengerré sodorjuk. Az így kapott hengereket kb. 5 cm hosszúságú rudacskákra vágjuk és kifliket formálunk.


Lehet egyszerűbben is megformálni is kiflicskéket, csak nekem így valahogy hosszadalmasabb: kicsípünk egy kis tésztadarabot, a tenyerünk között hengerré sodorjuk és megformáljuk a kiflit, vagy nyújtás nélkül kb. 0,8 cm vastag hengereket sodrunk a tésztából, amiket majd a kívánt hosszúságú rudacskákra vágunk és kifliket formulánk.

A megformált kiflicskéket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük őket.

Még melegen porcukorban forgatjuk a kifliket és így tálaljuk.

10 megjegyzés:

  1. Nagyi mindig sütötte, imádom.Kérek belőle:))

    VálaszTörlés
  2. Én pedig azt tudom írni, hogy Anyukám gyakran sütötte ezt régen, nagyon szereti az ilyen jellegű apró sütiket. (én is:))
    Egyszerű és finom! :P

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, én is imádom. Olyan finom porhanyósak...:o)

    VálaszTörlés
  4. Én is gyakran sütöttem, mert nagyon szeretjük, és nagyon finom.

    VálaszTörlés
  5. Mi is nagyon szeretjük. Fincsi :-)

    VálaszTörlés
  6. Olyan régen készítettem már. Aztán megláttam itt, a blogon, és tudtam, hogy újra el kell készítenem. Rendesen fogy is. Mondta a gyermekem: "Anya, ez nagyon finom. Miért nem csinálsz ilyet sűrűbben?" Jó kérdés. Most már fogok :)

    VálaszTörlés
  7. Holnap ez lessz ebéd után, desszert.

    VálaszTörlés
  8. Jó választás. ;) Bízom benne, hogy ízlett a családnak. :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon sok a tej ami a receptben van

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen, nekem pontosan annyi tejre volt szükségem, ami megvan adva, hogy a tészta jól összeálljon. Természetesen ez változhat a liszt minőségétől és a tojás nagyságától. Annyi tejet kell hozzáadni, hogy a massza összeálljon.

      Törlés