2012. május 9., szerda
Diós kiflicskék
Hozzávalók:
- 42 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 tojás
- 0,4 dl tej
+ Forgatni: vaníliás porcukor
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk.
Kb 1 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd mindegyiket hengerré sodorjuk. Az így kapott hengereket kb. 5 cm hosszúságú rudacskákra vágjuk és kifliket formálunk.
Lehet egyszerűbben is megformálni is kiflicskéket, csak nekem így valahogy hosszadalmasabb: kicsípünk egy kis tésztadarabot, a tenyerünk között hengerré sodorjuk és megformáljuk a kiflit, vagy nyújtás nélkül kb. 0,8 cm vastag hengereket sodrunk a tésztából, amiket majd a kívánt hosszúságú rudacskákra vágunk és kifliket formulánk.
A megformált kiflicskéket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük őket.
Még melegen porcukorban forgatjuk a kifliket és így tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyi mindig sütötte, imádom.Kérek belőle:))
VálaszTörlésÉn pedig azt tudom írni, hogy Anyukám gyakran sütötte ezt régen, nagyon szereti az ilyen jellegű apró sütiket. (én is:))
VálaszTörlésEgyszerű és finom! :P
Nagyon guszta, én is imádom. Olyan finom porhanyósak...:o)
VálaszTörlésÉn is gyakran sütöttem, mert nagyon szeretjük, és nagyon finom.
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük. Fincsi :-)
VálaszTörlésOlyan régen készítettem már. Aztán megláttam itt, a blogon, és tudtam, hogy újra el kell készítenem. Rendesen fogy is. Mondta a gyermekem: "Anya, ez nagyon finom. Miért nem csinálsz ilyet sűrűbben?" Jó kérdés. Most már fogok :)
VálaszTörlésHolnap ez lessz ebéd után, desszert.
VálaszTörlésJó választás. ;) Bízom benne, hogy ízlett a családnak. :)
VálaszTörlésNagyon sok a tej ami a receptben van
VálaszTörlésKedves Névtelen, nekem pontosan annyi tejre volt szükségem, ami megvan adva, hogy a tészta jól összeálljon. Természetesen ez változhat a liszt minőségétől és a tojás nagyságától. Annyi tejet kell hozzáadni, hogy a massza összeálljon.
Törlés