2013. július 8., hétfő
Joghurtos krumplilepény
Csak egy rövid bejegyzésre van időm ma, ezért még vagy két hete elkészült, Hajniéknál látott, joghurtos krumplilepényt hozom.
Könnyű fogás, foghagymás mártogatóssal nagyszerű másokid leves után, akár vacsora. Nekünk ízlett, próbáljátok ki ti is! :)
Hozzávalók a lepényhez:
- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- 4 dl joghurt
- 15 dkg liszt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csapott ek só
Tepsit kikenni: -5 dkg zsír
Hozzávalók a mártogatóhoz:
- 1 dl tejföl
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 2-3 cikk fokhagyma
- kb. 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható)
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákavarjuk a többi hozzávalót is és félretesszük pihenni 20 percet.
Egy gáztepsit kizsírozunk, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a teteje egy kissé megpirult.
Még melegen kockákra vágjuk.
A mártogatóhoz a tejfölt elkavarjuk az olajjal, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd sóval és borssal ízesítjük. Adhatunk hozzá még apróra vágott petrezselyemzöldet is, de nélküle is nagyon finom.
Címkék:
fokhagyma,
hús nélküli étel,
joghurt,
joghurtos lepény,
krumpli,
krumplilepény,
petrezselyemzöld,
tejföl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De nagyon finom lehet guszta !Szívesen elfogadnék egy szeletkét!
VálaszTörlésA következő szeletkét meg én fogadnám el szívesen, nagyon guszta! :)
VálaszTörlés