Hozzávalók:
- 40 dkg görög joghurt
- 40 dkg sárgabarack (36 dkg kimagozva)
- 1/2 citrom leve
- 2 cs vaníliacukor
- 6 dkg cukor
- késhegynyi kardamom
- 2 tojásfehérje
- csipetnyi só
- 4 ek porcukor
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és a cukrokkal összefőzzük, addig míg a barack meg nem puhul (kb.10-15 perc). Botmixerrel pürésítjük, ízesítjük kardamommal és félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük a joghurttal és a citromlével. Ha valaki édesebben szereti, akkor el is hagyható a citromlé, illetve több cukrot is lehet is hozzá adni.
A tojásfehérjéket a csipet sóval félkemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként adagolva kemény habbá verjük és beleforgatjuk a barackos joghurtba.
A masszát egy fagyasztható tálba töltjük és mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként keverjük át villával vagy botmixerrel. Ezt 5-6-szor ismételjük meg.
Nagyon finom lehet!:)
VálaszTörlésIgen, nagyon finom, érdemes kipróbálni! :)
TörlésKardamom, barack, s méghozzá fagyiban, ennél jobb nem is kell:)
VálaszTörlésNem biza. :)
TörlésEzt muszály vagyok kipróbálni nagyon guszta! Mennyit tettél a kardamomból mert annyira nem sűrűn használom ezt a fűszert?
VálaszTörlésMost látom, hogy nem írtam oda. köszi, hogy szóltál, javítottam is. :)
TörlésÉn csak késhegynyi kardamomot tettem bele, de esetleg kóstold meg és ha úgy érzed még egy-két csipetnyit tehetsz bele. :)
Krémesnek látszik, nagyon guszta! Szeretem a kardamont, használom bőven. Be kell szereznem az egyéb hozzávalókat:-)
VálaszTörlésTetszik! :) Gyümölcsös, joghurtos, és a kardamommal fűszerezve tényleg nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésIstenien néz ki, egyetértek, a házi fagyi a legfinomabb ilyenkor:) Nálam kardamomos cseresznyés fagyi volt múltkor, de mindenféle gyümölcsfagyit imádok:)
VálaszTörlés