2015. március 10., kedd

Darabos mogyoróvajas keksz



Van már egy mogyoróvajas keksz recept a blogon, de most Stahl Judit receptjét próbáltam ki annyi különbséggel, hogy én kihagytam a csokit belőle, és dupla adagot készítettem. Ebből a mennyiségből 40 darab kb. 14 g-os keksz lett.

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg darabos mogyoróvaj
- 2 tojássárga
- 10 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és cukorral egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat és tojássárgákat, majd a kockákra vágott vajat is hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

A tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 4 cm-re. Tenyerünkkel, vagy egy lisztbe mártott egyenes, széles talpú pohárral lelapítjuk. Így is lehet hagyni a kekszeket, de én egy húsklopfoló sűrűn tüskézett oldalát óvatosan rányomtam a keksz tetejére, így egy kicsit mintás lett.

180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, vagy amíg el nem kezd barnulni a széle.

A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Légmentesen záródó dobozba tároljuk.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki és biztosan finomak is ezek a kekszek! :) Kaphatok egy darabkát?

    VálaszTörlés
  2. Jól néznek ki :)

    Indítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.

    VálaszTörlés
  3. Már régen készülök elkészíteni, talán a héten megsütöm.Nagyon csábító.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak bátorítani tudlak, nagyon finom keksz és egyszerű is elkészíteni. :) Sok sikert hozzá!

      Törlés