Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg darabos mogyoróvaj
- 2 tojássárga
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és cukorral egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat és tojássárgákat, majd a kockákra vágott vajat is hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formázunk és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk egymástól 4 cm-re. Tenyerünkkel, vagy egy lisztbe mártott egyenes, széles talpú pohárral lelapítjuk. Így is lehet hagyni a kekszeket, de én egy húsklopfoló sűrűn tüskézett oldalát óvatosan rányomtam a keksz tetejére, így egy kicsit mintás lett.
180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, vagy amíg el nem kezd barnulni a széle.
A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Nagyon jól néznek ki és biztosan finomak is ezek a kekszek! :) Kaphatok egy darabkát?
VálaszTörlésJól néznek ki :)
VálaszTörlésIndítottam egy játékot, örülnék, ha csatlakoznál.
Finom! :)
VálaszTörlésMár régen készülök elkészíteni, talán a héten megsütöm.Nagyon csábító.....
VálaszTörlésCsak bátorítani tudlak, nagyon finom keksz és egyszerű is elkészíteni. :) Sok sikert hozzá!
Törlés