2015. március 25., szerda
Zöldséges csirkeragu
Az eredeti ötlet Csiperkétől származik, csak menetközbe ezt-azt változtattam rajta. Nálam hagyma is került bele, tejszínem nem volt itthon, így tejfölt használtam. Csiperke ajánlásával dupla mennyiségű zöldségkeveréket tettem bele, így köretet sem kellett készíteni hozzá. Szép színes fogás és még finom is. :)
Köszönjük a receptet! :)
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg csirkemell filé
- 90 dkg mexikói zöldségkeverék (sárgarépa, csemegekukorica, zöldborsó, zöldbab, piros paradicsompaprika)
- 1 közepes sárga hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 ek mustár
- só, bors
- 1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.
A felhevített vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, még egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket is (én fagyosan tettem bele) és felöntjük annyi vízzel, hogy szűkön ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük a mustárral, s ha már zöldségek megpuhultak a tejfölhöz merünk pár kanállal a léből, összekavarjuk, majd állandó keverés mellett visszacsurgatjuk. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik, majd rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Forrón tálaljuk.
Címkék:
csirkemell,
egytálétel,
főétel,
mexikói zöldségkeverék,
mustár,
petrezselyemzöld,
tejföl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Valóban nagyon szép színes, és ahogy olvasom gyorsan és egyszerűen készíthető el. És ráadásul nagyon finom lehet :-)
VálaszTörlésJaj, de guszta! Nagyon tetszik ez a színkavalkád! Biztosan finomak is! :)
VálaszTörlés