2018. január 3., szerda

Grillázs golyók


Aki szereti a diós grillázst, annak mindenképpen ajánlom kipróbálni ezeket a grillázs golyókat. Egyszerű elkészíteni, nem kell sütni, és nagyon finom. Amikor "csak" megkóstoltuk, annyira ízlett, hogy nem tudtuk abbahagyni, olyan gyors ütembe fogyott, hogy alig maradt pár golyó az ünnepre. :)

Hozzávalók a grillázshoz:

- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg dióbél

Hozzávalók a  golyóbisokhoz: 

- 1 dl tejszín
- 1 ek mogyorókrém
- 10 dkg tejcsokoládé
- 6 dkg darált dió
- 9 dkg darált vajas keksz
- 1 ek kakaópor
- 1 csipet só
- darált grillázs

Elkészítés:

A grillázshoz a kristálycukrot egy száraz serpenyőbe szórjuk, majd karamellizáljuk. Amikor már szép barna lett a színe beledobáljuk az egész, megtisztított diószemeket, jól összekavarjuk, hogy a karamellizált cukor mindenhol érje a diószemeket, majd egy olajjal megkent sütőlapra vagy sütőpapírra simítjuk, és teljesen kihűtjük. Ezután egy késes aprítóba téve összezúzzuk.
4 evőkanálnyit félretesszük belőle, ebbe fogjuk majd hempergetni a golyócskákat.

A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és a csokoládét, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen fel olvad. NEM kell forralni!

Egy nagyobb tálba szórjuk a darált kekszet, a diót, a kakaóport, a csipet sót és a megmaradt aprított grillázst, majd elvegyítjük.
Hozzáöntjük a langyosra hűlt csokis tejszínt és egynemű masszává dolgozzuk. Folpackkal letakarjuk és hűtőben tesszük 1 órára.

Ezután kis golyókat formálunk és egyenként megforgatjuk a darált diós grillázsba.

Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ebből az adagból 29 darab 16 grammos grillázs golyó lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése